Raapwerk

Direktstuc.

Raapwerk

Het kan helaas voorkomen dat uw muren of plafonds ernstig beschadigd zijn door bijvoorbeeld vochtproblemen, scheuren of ouderdom. Dit kan zorgen voor een onaangenaam uiterlijk en kan zelfs invloed hebben op de structuur van uw huis. In dergelijke gevallen is het noodzakelijk om uw muren of plafonds grondig aan te pakken. Een van de opties die u kunt overwegen, is raapwerk.


Raapwerk is een stuclaag dat dikker is dan 0,6mm in bepaalde gevallen kan dit zelfs 2cm zijn. In de meeste gevallen komt raapwerk voor in oude huizen of boerderijen.

Heeft u interesse in

raapwerk?

Vraag een offerte aan

Raapwerk

projecten

  • Raapwerk

    Voeg een korte beschrijving toe

    Knop
  • Werkwijze bij raapwerk

    De werkwijze voor raapwerk is als volgt:


    1. Voorbereiding: Het oppervlak waarop het raapwerk aangebracht gaat worden, moet schoon, droog en stevig zijn. Eventuele oneffenheden of gaten in de muur dienen eerst opgevuld te worden met een geschikt opvulmateriaal.
    2. Aanbrengen van de basislaag: De basislaag (meestal een soort gips) wordt aangebracht met een plamuurmes of een spaan. Dit wordt gedaan in dunne lagen, waarbij elke laag goed uitgevlakt wordt.
    3. Aanbrengen van de afwerklaag: De afwerklaag (meestal een soort kalk of gips) wordt aangebracht met een plamuurmes of een spaan. Dit wordt gedaan in dunne lagen, waarbij elke laag goed uitgevlakt wordt.
    4. Afwerken met de raap: Nadat de afwerklaag is aangebracht, wordt het oppervlak afgewerkt met een raap. Dit wordt gedaan door het oppervlak te wrijven met de raap totdat er een glad oppervlak ontstaat. Hierdoor blijven de oneffenheden in de muur zichtbaar, maar wordt de muur alsnog glad gemaakt.
    5. Schilderen: na droging kunt u kiezen om het raapwerk te schilderen.


    Het is belangrijk om te weten dat deze werkwijze voor raapwerk professioneel uitgevoerd moet worden, en dat het aanbrengen van raapwerk een vak apart is.

    Share by: