Nieuwbouw woning stukadoren

Britney Malalasekera • mrt. 19, 2023

Uw nieuwbouw woning dunpleisteren


U heeft een nieuwbouw huis aangekocht en wilt de muren graag mooi glad hebben en wellicht geverfd of latex gespoten hebben. Of een andere decoratieve wandafwerking.


Omdat de wanden in een nieuwbouw woning vaak behang klaar worden opgeleverd zoals wij dit noemen. (dit betekent dat u de wanden kunt behangen) maar het is niet strak en glad genoeg om te schilderen. Op het moment dat je een wand die behang klaar is gaat schilderen zul je alle kleine oneffenheden, pitjes en krasjes etc. terug zien in de wand. Op het moment dat je de wand een kleur geeft komen de oneffenheden meer naar voren.


U heeft 2 opties met een nieuwbouw woning indien het behang klaar is opgeleverd

1.     U kunt de woning traditioneel laten stukadoren, dit doen wij met gips.



2.     U kunt de woning laten dun pleisteren.

Ik zet voor u even alle voordelen en nadelen op een rijtje.


De voor en nadelen van het stukadoren ten opzichten van het dun pleisteren

-       Het voordeel van het glad stukadoren is dat wand in zijn geheel word uit gevlakt en vervolgens glad gemaakt word, dit zorgt voor een super strakke uitstraling.

Dit is bijvoorbeeld van belang bij het plaatsen van een keuken (de lijnen moeten recht en strak zijn)

-       Het nadeel is dat het ten op zichtte van het dun pleisteren meer tijd in beslag neemt. En u zit met droogtijd.

-       Een ander nadeel is dat het stukadoren een stuk duurder is dan het dun pleisteren.

 

De voor en nadelen van het dun pleisteren:

-       Het voordeel is, is dat het dun pleisteren minder tijd in beslag neemt en prijs technisch goedkoper is

-       Het nadeel is, is dat je met het dun pleisteren enkel de wand glad maakt. Je haalt verder geen grote oneffenheden meer uit de wand. (het is ondergrond volgend)


Mocht u hier meer vragen over hebben of wilt u dat wij komen kijken op locatie om de mogelijkheden te bespreken kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.


door Roel van Egten 28 jan., 2024
De term saus klaar.
door Roel van Egten 27 jan., 2024
Het stukadoren van de keuken
door Roel van Egten 11 jun., 2023
Hier onder leest u welke voorbereidingen getroffen dienen te worden voor de stukadoor zijn werkzaamheden kan uitvoeren.
door Roel van Egten 31 mrt., 2023
Wat is Latexspuiten en wat kost het?
door Britney Malalasekera 16 mrt., 2023
Kosten per vierkante meter stucwerk
door Britney Malalasekera 11 mrt., 2023
Wie zijn wij en wat doen wij.
door Britney Malalasekera 11 mrt., 2023
 U wilt spotjes in het plafond, u wilt die balken op het plafond weg werken of u wilt van de leidingen die in het zicht zitten af. Daarom heeft u er voor gekozen om een verlaagd plafond of een voorzet wand te laten plaatsen. Om deze vervolgens strak af te werken door middel van stukadoren. Om dit te kunnen doen moet u rekening houden met een aantal zaken. Het materiaal waarmee er afgetimmerd word moet natuurlijk te stukadoren zijn denk hierbij aan stucplaten, AK platen, gipsplaten. Voorbeelden van materialen die niet gestukadoord kunnen worden zijn hout of MDF. De aangebrachte wanden en plafonds moeten aan een aantal eisen voldoen. Wij noemen dit de richtlijnen van het TBA (technisch bureau voor afbouw) hier kunt u ook vinden hoe het afgewerkt moet worden. Om een aantal voorbeelden te noemen: - De wanden en plafonds moeten goed vast zitten (ze mogen niet bewegen als je er tegen aan duwt) - De kopse kanten van de gipsplaten mogen aan grenzend zijn maar aan de zijkanten moet er een beetje ruimte tussen zitten. Zodat er geen spanning op de platen word uitgeoefend tijdens de werking ervan. (wand dan kan het gips gaan scheuren) - De naden van de platen mogen niet allemaal aangrenzend zijn. Deze moeten op de zelfde manier worden aangebracht als bijvoorbeeld een gemetselde wand zodat je geen dubbele kieren hebt. - Als u er voor kiest de rachels in de lengte van het plafond te plaatsen dan moeten de platen er andersom op gemonteerd worden (in de breedte) - Tussen elke rachel moet 30cm ruimte zitten en als u gebruikt maakt van stucplaten 40cm.a Indien de richtlijnen niet worden toegepast kan het zijn dat: - Er door teveel spanning tussen de platen scheurvorming ontstaat - Indien er teveel speling in de platen zit kan het zo zijn dat door het aanbrengen van de gips laag (veel gewicht) de platen gaan uithangen waardoor je geen vlak plafond meer hebt. - Hier onder vind u een link naar de website van het TBA: TBA-richtlijn-1.1.pdf (tbafbouw.nl)
door Roel van Egten 08 feb., 2023
Raapwerk techniek in de nieuwbouw en renovatie van uw woning
door Roel van Egten 01 feb., 2023
Wat zijn de verschillen?
door Roel van Egten 30 jan., 2023
Een professioneel stukadoorsbedrijf
Share by: