Wat is Latexspuiten en wat kost het?

Roel van Egten • mrt. 31, 2023

Wat is Latexspuiten en wat kost het?

Het woord zegt het eigenlijk al “latex spuiten” het is het verspuiten van latex verf/muurverf. Dit word gedaan met behulp van een machine op een hoge lucht druk.


De machine zuigt de verf uit de emmer en spuit het vervolgens onder een hoge druk door het spuitpistool op uw wanden en plafond.


Latex is een water gedragen muurverf dat enkel bestaat uit drie stoffen:


-       Oplosmiddel

-       Bindmiddel

-       Pigment (kleur)


Latex verf kan in elke gewenste kleur aangebracht worden.



Waarom latex spuiten


Latex spuiten zorgt voor het strakst haalbare eindresultaat. Dit komt doordat het met een hoge luchtdruk word aangebracht. Zo zie je geen rol structuur zoals je hebt bij het aanbrengen van verf met een roller.


Het grootste voordeel staat hier boven omschreven dit is ook meteen de reden waarom de meeste mensen er voor kiezen om de wanden te laten spuiten. (vooral als je muren mooi egaal strak gestukadoord zijn is het natuurlijk mooi om deze in een mooie kleur zonder structuur af te werken.)


Een ander mooi bijkomend voordeel is, is dat het latex spuiten goedkoper is dan het traditioneel rollen van latex/muurverf. Dit komt omdat het een stuk sneller gaat en er dus minder tijd nodig is om de klus te klaren.


Bij het verspuiten van latexverf heb je natuurlijk te maken met spuitnevel. Voordat de werkzaamheden worden uitgevoerd worden ramen, deuren, vloeren, en trap en alles wat niet gespoten dient te worden zorgvuldig afgeplakt. En naderhand natuurlijk weer netjes opgeruimd!


Bent u benieuwd naar de mogelijkheden, wat wij voor u kunnen betekenen en de kosten van het latex spuiten?


U kunt altijd vrijblijvend een advies gesprek aanvragen en/of een offerte.


Wij zien er naar uit u van dienst te kunnen zijn.


Wij leveren onze dienst in een vrij groot werk gebied aan om een aantal voorbeelden te noemen kijkt u dan onderaan de pagina of uw klus in of rondom ons werkgebied zit.








Latexspuiten Lelystad                  Latexspuiten Kampen

Latexspuiten Almere                    Latexspuiten Emmeloord

Latexspuiten Amersfoort            Latexspuiten Heereveen

Latexspuiten Zwolle                     Latexspuiten Purmerend

Latexspuiten Eemnes                  Latexspuiten Nieuwegein

Latexspuiten Zeewolde               Latexspuiten Biddinghuizen

Latexspuiten Harderwijk             Latexspuiten Apeldoorn

Latexspuiten Hilversum              Latexspuiten Utrecht






door Roel van Egten 28 jan., 2024
De term saus klaar.
door Roel van Egten 27 jan., 2024
Het stukadoren van de keuken
door Roel van Egten 11 jun., 2023
Hier onder leest u welke voorbereidingen getroffen dienen te worden voor de stukadoor zijn werkzaamheden kan uitvoeren.
door Britney Malalasekera 19 mrt., 2023
Uw nieuwbouw woning dunpleisteren
door Britney Malalasekera 16 mrt., 2023
Kosten per vierkante meter stucwerk
door Britney Malalasekera 11 mrt., 2023
Wie zijn wij en wat doen wij.
door Britney Malalasekera 11 mrt., 2023
 U wilt spotjes in het plafond, u wilt die balken op het plafond weg werken of u wilt van de leidingen die in het zicht zitten af. Daarom heeft u er voor gekozen om een verlaagd plafond of een voorzet wand te laten plaatsen. Om deze vervolgens strak af te werken door middel van stukadoren. Om dit te kunnen doen moet u rekening houden met een aantal zaken. Het materiaal waarmee er afgetimmerd word moet natuurlijk te stukadoren zijn denk hierbij aan stucplaten, AK platen, gipsplaten. Voorbeelden van materialen die niet gestukadoord kunnen worden zijn hout of MDF. De aangebrachte wanden en plafonds moeten aan een aantal eisen voldoen. Wij noemen dit de richtlijnen van het TBA (technisch bureau voor afbouw) hier kunt u ook vinden hoe het afgewerkt moet worden. Om een aantal voorbeelden te noemen: - De wanden en plafonds moeten goed vast zitten (ze mogen niet bewegen als je er tegen aan duwt) - De kopse kanten van de gipsplaten mogen aan grenzend zijn maar aan de zijkanten moet er een beetje ruimte tussen zitten. Zodat er geen spanning op de platen word uitgeoefend tijdens de werking ervan. (wand dan kan het gips gaan scheuren) - De naden van de platen mogen niet allemaal aangrenzend zijn. Deze moeten op de zelfde manier worden aangebracht als bijvoorbeeld een gemetselde wand zodat je geen dubbele kieren hebt. - Als u er voor kiest de rachels in de lengte van het plafond te plaatsen dan moeten de platen er andersom op gemonteerd worden (in de breedte) - Tussen elke rachel moet 30cm ruimte zitten en als u gebruikt maakt van stucplaten 40cm.a Indien de richtlijnen niet worden toegepast kan het zijn dat: - Er door teveel spanning tussen de platen scheurvorming ontstaat - Indien er teveel speling in de platen zit kan het zo zijn dat door het aanbrengen van de gips laag (veel gewicht) de platen gaan uithangen waardoor je geen vlak plafond meer hebt. - Hier onder vind u een link naar de website van het TBA: TBA-richtlijn-1.1.pdf (tbafbouw.nl)
door Roel van Egten 08 feb., 2023
Raapwerk techniek in de nieuwbouw en renovatie van uw woning
door Roel van Egten 01 feb., 2023
Wat zijn de verschillen?
door Roel van Egten 30 jan., 2023
Een professioneel stukadoorsbedrijf
Share by: